Wie niet blij wordt van een luie vakantie waarbij je urenlang op het strand ligt te bakken, zou eens moeten kiezen voor een vakantie met de elektrische fiets! Door de motor waarmee de e-bike is uitgerust kun je hiermee langere afstanden afleggen dan op een gewone fiets en dat is natuurlijk wel fijn wanneer je op vakantie bent. Benieuwd waarom je voor je volgende vakantie op de e-bike moet stappen? Wij zetten de belangrijkste redenen hier op een rij.

 

Langere afstanden afleggen

We zeiden het hierboven al: een van de grootste voordelen van de e-bike is dat je hiermee flink langere stukken kunt overbruggen dan op een normale fiets. Elektrische fietsen zijn uitgerust met een motor die trapondersteuning biedt. Daardoor behaal je gemakkelijk snelheden van tot wel 25 kilometer per uur terwijl je op een normale fiets blijft steken rond een maximumsnelheid van zo’n 18 kilometer per uur. Wanneer je op vakantie bent, wil je natuurlijk zoveel mogelijk mooie plekken zien; een goede reden dus om op de e-bike te stappen! Zo zie je veel meer dan wanneer je in de auto of de bus zou zitten maar raak je niet zo uitgeput als op een normale fiets – een echte win-win dus!

 

Kom op bijzondere plekken

Iedereen heeft er wel eens eentje voorbij zien komen: zo’n rode hop-on-hop-off bus voor toeristen. Wanneer je meerijdt, zet de bus je af bij alle hoogtepunten in de stad. Lekker makkelijk, maar geef toe; het is toch veel leuker om er op eigen houtje op uit te trekken? Pak er een old school kaart bij of ga voor een digitale versie op je smartphone en stippel je eigen route uit! Het leuke aan de elektrische fiets ten opzichte van bijvoorbeeld de auto of het openbaar vervoer is ook dat je in principe overal kunt komen. Een auto is niet het meest handige voertuig om door smalle straatjes en steegjes te manoeuvreren, maar op jouw elektrische fiets is dit natuurlijk geen probleem. Grote kans dus dat jij deze zomer mooie, verborgen hoekjes gaat ontdekken die je anders totaal gemist zou hebben.

 

Geniet van het zonnetje en de frisse wind

Men zegt weleens dat het niet gaat om de eindbestemming maar om de weg ernaar toe. Wij hadden het niet beter kunnen verwoorden! Juist wanneer je op vakantie bent, wil je genieten van ieder moment en niet te veel bezig zijn met de klok of een strak schema. Lekker genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt kan natuurlijk het beste wanneer je heerlijk in de buitenlucht bent. Ook daarom is de elektrische fiets zo’n aanrader! Heerlijk, dat zonnetje op je gezicht en die wind door je haren.

Categorieën: Stedentrips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *