Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar in dit blog lichten we de 5 meest spraakmakende voetbalstadions van Europa voor je uit. Van een gloednieuw stadion in Londen tot een 60 jaar oud stadion in Catalonië. Laat je verrassen door deze schitterende stadions!

 

Camp nou, Barcelona (100.000 supporters)

Met een capaciteit van bijna 100.000 supporters is het stadion van FC Barcelona het grootste voetbalstadion van Europa. Het stadion is niet alleen populair bij toeristen die voor een voetbalreis FC Barcelona  een bezoek brengen. Ook de toeristen die niet voor een wedstrijd van FC Barcelona naar de stad komen gaan vaak langs Camp Nou. Het 60 jaar oude stadion is in de geschiedenis minimaal uitgebreidt. Bij de opening van het stadion telde het stadion al meer dan 93.000 zitplaatsen. De naam, Camp Nou, betekent in het Catalaans ‘Nieuw Veld’.

Anfield, Liverpool (54.000 supporters)

 

Liverpool FC is de eigenaar van Anfield. Het stadion, gelegen aan Anfield Road in Liverpool, telt 54.000 zitplaatsen. Qua grootte springt dit pareltje er niet uit in Engeland maar qua sfeer tijdens de thuiswedstrijden van Liverpool duidelijk wel. De beleving wanneer het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’ door het stadion galmt is niet te evenaren. Een bezoek aan de club uit de stad waar ook onder meer de Beatles vandaan komen is dan ook een echte aanrader.

Zeker in de zwaar beladen wedstrijden tegen rivaal Everton FC is de sfeer aan Anfield Road om je vingers bij af te likken. De wedstrijd tussen beide wordt gekenmerkt door de vele rode kaarten die tijden de ontmoeten veelvuldig worden gepakt.

Estadio Santiago Bernabéu, Madrid (81.000 supporters)

Het imposante stadion van Real Madrid kan niet ontbreken in dit lijstje. Het stadion is na Camp Nou het grootste stadion van Spanje. Opvallendste wedstrijd in Bernabéu moet wel de wedstrijd tussen Real Madrid en Fiorentina zijn geweest op 30 mei 1957. Destijds drukte zich een slordige 125.000 (!) supporters in het stadion van Real Madrid voor de finale van de Europa Cup I, terwijl er maar plaats was voor 80.000. In 2016 zijn plannen gemaakt om het stadion te verbouwen. Het aantal zitplaatsen blijft gelijk, het stadion krijgt daarentegen wel een verschuifbaar dak. Een voetbalreis Real Madrid  kan er dus straks heel anders uit zien!

Old Trafford, Manchester (76.000 supporters)

 

Sinds 1910 is Old Trafford de thuishaven van Manchester United. Met 76.000 zitplaatsen is Old Trafford met afstand het grootste clubstadion van Engeland. Niet zo gek, Manchester United is de meest succesvolle club uit de geschiedenis in Engeland. Een voetbalreis Engeland is erg populair onder Nederlanders en dan met name de grote topclubs in de Engelse Premier League. Een stadiontour door dit kolossale stadion is zeker een aanrader. Let wel op, wanneer Manchester United een thuiswedstrijd speelt is het op deze dag niet mogelijk om een stadiontour te doen. Houd hier dus rekening mee wanneer je een bezoek brengt aan Manchester United.

 

Tottenham Hotspur stadium, Londen (62.000 supporters)

Met 62.000 supporters wordt het gloednieuwe stadion van Tottenham Hotspur het grootste clubstadion van Londen. Het is geen toeval dat de ‘Spurs’ het stadion een capaciteit van 62.000 hebben gegeven. Stadsgenoot en aartsrivaal Arsenal heeft een stadion met  een capaciteit van 60.000, het overtreffen is dus ook een kleine sneer richting ‘The Gunners’. Wanneer Tottenham eindelijk haar thuiswedstrijden in het nieuwe stadion gaat spelen is echter nog niet bekend.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *