Uitgekeken op de bekende Europese bestemmingen als Barcelona, Praag of Berlijn? Europa stikt van de prachtige plekken. Lees verder voor ideeën voor een aantal alternatieve bestemmingen binnen het Europese continent.

Bologna

Bij een vakantie naar Italië denk je snel aan Rome of Milaan. Liever een andere bestemming in Italië? Ga dan eens op vakantie naar Bologna. Deze stad is een echte studentenstad met een van de oudste universiteiten van Europa. Hier kan je genoeg heerlijk eten vinden, het wordt namelijk ook wel het gastronomisch centrum van Italië genoemd. Neem de sfeer in je op en geniet van het Italiaanse eten.

Porto

Deze Portugese stad is prima te verkennen per voet. Porto is een compacte stad waar je alle bezienswaardigheden lopend kan bezoeken. Lopen langs de gekleurde huisjes in het oude centrum Ribeira is een echte aanrader. Nog een pluspunt van deze stad is dat het ook prachtige stranden heeft om lekker te relaxen. Als je toch in Portugal bent is het ook geen verkeerd idee om een voetbalreis te maken

Riga

Een super toffe manier om de hoofdstad van Letland, Riga, te ontdekken is per fiets. Pittoreske straatjes vind je hier genoeg en je zal ook vaak genoeg van de fiets af willen stappen om een foto te maken van een mooi gebouw. Ga vooral de Petrikerk. Gelukkig is het geen eindeloze klim naar boven er is gewoon een lift in de kerk. Neem eenmaal boven het prachtige uitzicht in alle rust in je op.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *