De mondkapjes zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Op de webshop mondkapjes.nl kun je terecht voor diverse soorten mondkapjes en andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Zoals voor handschoenen, thermometers, bloeddrukmeters, desinfectie en zelfs Corona sneltesten.

 

Webshop

Mondkapjes kopen bij de webshop mondkapjes.nl is erg gemakkelijk. De website is erg duidelijk en overzichtelijk. Er wordt zelfs beloofd dat je de producten de volgende dag al in huis hebt. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn, kun je de producten kosteloos terug sturen.

 

Mondkapjes

Op de webshop zijn diverse soorten mondkapjes te koop. Zo zijn er modieuze, stoffen mondkapjes te verkrijgen. Wil je liever maximaal beschermd zijn? Dan kun je er ook terecht voor FFP2 mondkapjes. FFP staat voor ‘Filtering Face Piece’, deze kwalificatie is te verdelen in drie categorieën. 1 Geeft alleen tegen echt grote stukken van buitenaf bescherming. FFP 3 geeft 98% bescherming tegen aerosolen. De webshop heeft ook chirurgische wegwerpmaskers in de zwarte kleur. Dat staat toch wat gekleder dan een blauw of roze mondmasker. Deze zijn uiteraard ook te verkrijgen.

 

Hulpmiddelen mondkapjes

Er zijn hulpmiddelen op de markt om het dragen van een mondkapje wat dragelijker te maken. Zo zijn er clips waar je je oorlussen doorheen kunt halen. Deze clip plaats je achterop je hoofd. Zo trekken de lussen niet meer aan je oren, deze functie heeft de clip overgenomen. Ook voor brildragers is er een oplossing. Er zijn hulpstukken verkrijgbaar welke je onder je mondkapje kunt plaatsen. Zo ontsnapt de lucht niet bovenaan het mondkapje maar aan de zij- en onderkant.

 

Bloeddrukmeters

Ook voor een bloeddrukmeter kun je terecht op de webshop. Maar hoe meet je eigenlijk je eigen bloeddruk? Het is belangrijk dat het manchet (het opblaasbare deel) om de bovenarm zit, een aantal centimeter boven de elleboogplooi. Het pijltje op het manchet moet naar het midden van jouw elleboogplooi wijzen. Als je het manchet hebt aangebracht ga je rechtop zitten, met twee voeten op de grond. Meet nooit je bloeddruk met de benen over elkaar! Tijdens het meten mag je ook niet praten. Vervolgens druk je op start, het manchet wordt dan opgeblazen en je bloeddruk wordt gemeten. Het gemiddelde van een gezonde Nederlander is 120/80. Voor 65+ geldt een gemiddelde van 140/90. Lees vooral de begeleidende bijsluiter van de bloeddrukmeter voor uitleg over de uitslagen en wanneer je je huisarts moet verwittigen.

 

Zuurstofgehalte

Het zuurstofgehalte in je bloed kun je meten met een saturatiemeter. Dat is een soort clip welke je op je vinger plaatst. Door middel van infraroodstralen meet de saturatiemeter het zuurstofgehalte in jouw bloed. Het resultaat wordt in procenten aangeduid. Voor een volwassene is een saturatie boven de 95% goed. Als de saturatie lager is dan 90% is dat reden genoeg om een arts in te schakelen.

Categorieën: Zonvakanties

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *