Wie aan een vakantie in Spanje denkt, denkt al gauw aan vertoeven in populaire badplaatsen aan de Costa Brava met een stedentripje naar Barcelona erbij. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het is ook een keer goed om verder te kijken dan de Nederlandse stranden in Salou of Lloret de Mar. Andalusië is bijvoorbeeld zo’n mooie plek om aan te denken voor je reis naar Spanje. Lees hier waarom!

Geen last van toeristische stranden

In Andalusië heb je geen overvolle stranden zoals aan de Costa Brava waar je al om 08.00 ‘s ochtends op het strand moet staan met je handdoekje om een strandstoel te bemachtigen.  

In dit gebied kun je namelijk nog echt naar het strand komen voor je rust. De Costa del Almeria kent namelijk een strand genaamd Playa de los Genoveses, omringd door een vulkanisch gebied, wat nog niet door toeristen overgenomen is.  Hier vind je geen grote appartementen en een overvloed aan strandtentjes, maar rust. Heerlijk om jezelf even weg te trekken van de drukke stad!

Steden tijdens je reis door Andalusië

In dit gebied zijn er genoeg leuke steden te vinden voor een leuk stedentripje. Neem Sevilla bijvoorbeeld! Een stad dat volstaat met musea, monumenten en andere bezienswaardigheden. Het is niet voor niets dat deze stad vaak een openluchtmuseum wordt genoemd. Neem ook zeker eens een kijkje in de kathedraal Maria de la Sede! Dit is na de Sint-Pieter en St. Paul’s Cathedral de grootste kathedraal ter wereld. Andere steden die je zou kunnen bezoeken zijn Málaga en Granada, met elk hun eigen charmes en bezienswaardigheden.

Omdat er zoveel te zien is in dit gebied, is het handig om je reis naar Andalusië vooraf goed te plannen. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar het is nog makkelijker om dit te laten doen door ervaringsdeskundigen die een hele reis voor jou kunnen uitstippelen of kunnen meenemen met een groepsreis door het gebied.

Categorieën: Zonvakanties

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *