Wanneer je op citytrip gaat heb je vaak alleen maar handbagage mee. Vaak omdat voor ruimbagage veel geld wordt gerekend, maar aan de andere kant heb je vaak ook niet meer nodig. Maar wanneer je alleen met handbagage op vakantie gaat loop je wel eens tegen de strenge handbagageregels aan. Hoe neem je vloeistoffen mee en waar laat je je make-up? In deze blog lees je over de belangrijkste regels en geven we je de nodige tips.

Toiletartikelen

Niet alle spullen die je in je toilettas hebt zitten mag je meenemen in je handbagage. Te denken valt aan bijvoorbeeld een nagelschaartje, nagelvijl, puntkam of scheermes. Dit soort artikelen zijn verboden doordat ze voorzien van scherpe randen of punten, waarmee je eventueel iemand zou kunnen verwonden. Een nagelknipper of wegwerpscheermesje is wel weer toegestaan om in je handbagage mee te nemen. Ook een kleine deodorant mag je meenemen, maar dan wel eentje die niet groter is dan 100 ml.

Vloeistoffen

Vloeistoffen, gels en douchefris mogen in kleine hoeveelheden worden meegenomen. Hiervoor wordt door alle vliegtuigmaatschappijen een algemene regel gehanteerd, namelijk maximaal 1 liter per passagier. Maar deze liter dient wel verdeeld te worden over meerdere verpakkingen of flesjes van maximaal 100 ml per stuk. Dus je in totaal mag je 10 stuks meenemen. Draag je lenzen? Geen probleem, je lenzenvloeistof of oogdruppels voor droge ogen kun je dus gewoon meenemen maar wel in kleinere flesjes. Zorg ervoor dat je alle vloeistoffen meeneemt in een doorzichtige plastic tas die je kunt hersluiten.

Make-up in handbagage?

De algemene regels voor vloeistoffen en gels in je handbagage zijn streng. Hierdoor kunnen we ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke make-up je wel of niet mee mag nemen. Een simpele basis make up set meenemen is mogelijk. Te denken valt bijvoorbeeld aan een mascara, eyeliner en of lipgloss. Dit zijn kleine verpakkingen die je gewoon in een doorzichtige hersluitbare plasticzak kunt stoppen. Een gel cleanser, body lotion en andere flacons zijn ook toegestaan. Maar hou rekening met de maximale hoeveelheid van 100 ml per item. Eventueel kun je speciale reisflacons aanschaffen, zodat je de producten erin over kunt gieten. 

Toch iets meegenomen wat niet mag?

Je bent ingecheckt en de paspoortcontrole voorbij en je bedenkt je opeens dat je nog een product in je handbagage hebt zitten die niet mee mag. Dit kan van alles zijn, een dure fles parfum of een luxe scheerapparaat. Wil je voorkomen dat ze het bij de douane in beslag nemen? Dan kun je dit voorkomen door ervoor te kiezen het product op te laten sturen naar je vakantieadres of thuisadres. Opsturen is uiteraard wel op eigenkosten, maar dan hoef je in ieder geval niet met pijn in je hart afscheid te nemen van het product.

Categorieën: Zonvakanties

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *