Om een avontuur te beleven hoef je echt niet dik 20 uur in een vliegtuig te zitten op weg naar Australië. Toegegeven de flora en fauna zijn ietwat indrukwekkender en uniek daar dan waar dan ook in Europa, maar ook in Europa dichtbij huis kun je ongekende avonturen beleven. Veel mensen zien over het hoofd de Belgische Ardennen. Net over de grens. Maar toch kun je hier enerverende avonturen beleven die je je nog lang zult kunnen heugen, huur maar een een vakantiewoning Ardennen en je zult je niet vervelen!

Zo ook wij, afgelopen zomer zijn we voor de eerste keer afgereisd naar de Belgische Ardennen. Wij waren daar specifiek voor een survival weekend in de zomervakantie. We hadden die zomer al drie weken doorgebracht in Spanje maar we wilde ook wat meer actieve vakantie beleven dan louter langs het strand liggen op de costa. Dus zijn we op de terugweg een weekend verbleven op een camping die allerlei survival activiteiten organiseert zoals hier beschreven: activeoutdoorevents.nl/survival-weekend-mei-en-zomervakantie-ardennen/. Survival is zeker een avontuur. En gelukkig wordt wel alles voor je geregeld, denk aan vervoer naar de startpunt en vanaf eindpunt terug naar accommodatie. De accommodatie in ons geval een blokhut was ook meer dan prima. Na een dag lang survivallen is wel fijn om in een comfortabel bedje te slapen en niet in een tentje op de grond. Het beviel ons ten zeerste.  De kids hadden het ook uitermate naar hun zin. En wij ouders ook. Het eten was zeer lekker. En nagenieten iedere avond bij het kampvuur erg gezellig met andere gezin dat bij ons in de groep zat. Kinderen hebben ook al snel vrienden gemaakt.

Voor een volgende zomervakantie of voorjaarsvakantie zitten we er ook aan te denken om een MTB tocht te doen zoals hier beschreven: activeoutdoorevents.nl/mountainbike-weekend-arrangement/. De Ardennen is namelijk tevens een perfecte omgeving om lekker te fietsen.

Categorieën: Zonvakanties

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *