Jaarlijks kiest een groot aantal Nederlanders om het niet alleen bij een aantal reisjes te laten, maar om zich echt te gaan vestigen in een ander land. Bijvoorbeeld om te genieten van hun oude dag, omdat ze gaan werken als expat of omdat ze graag een eigen onderneming willen beginnen in een ander land. Een groot gedeelte van deze groep kiest ervoor om op zoek te gaan naar een tweede woning in Spanje, en dan met name in Valencia. Maar waarom is juist deze stad zo geliefd?

Gastvrijheid, festivals en het klimaat

Maar waarom is juist Valencia zo populair om naar te emigreren? Dit heeft vooral te maken met het feit dat dit een bruisende stad is, maar je ook kunt genieten van de rust aan de kust. Valencia is wat dat betreft opgedeeld in drie onderdelen: Valencia stad, Valencia kust en Valencia binnenland met elk weer hun eigen kenmerken. Maar voor heel Valencia geldt dat je hier het hele jaar door kunt genieten van heerlijk weer (in de wintermaanden daalt de temperatuur tot ‘slechts’ 18 graden), festivals en sportevenementen en de Spaanse cultuur. Verder staan de inwoners bekend als vriendelijk en gastvrij.

Stad opgedeeld in districten

Vaak heeft een stad maar één gezicht, maar de stad Valencia kent er veel meer. Op positief gebied. Want de stad is opgedeeld in maar liefst negentien verschillende districten. Elk district heeft weer zijn eigen uiterlijk en voorzieningen. Zo vind je de meeste winkels en galerijen in L’Eixample, de universiteit en het voetbalstadion zijn gelegen in het district El Pla del Real. De prijzen voor de huizen kunnen ook behoorlijk verschillen per district. Kijk daarom ook goed welke voorzieningen voor jou een must zijn.

De juiste woning vinden in Valencia

Je droomhuis in Valencia vinden is best een uitdaging. Deze stad is namelijk erg populair op de huizenmarkt. Het zal dan ook voorkomen dat een woning maar voor een korte tijd wordt aangeboden. Schakel daarom de hulp van een makelaar in. Het is mogelijk om contact op te nemen met een Spaanse makelaar, maar er is ook zeker een Nederlandstalige makelaar aanwezig. De adviseurs van Makelaar Valencia zitten gevestigd in deze mooie stad en helpen jou graag met het vinden van jouw droomhuis en kunnen je verder voorzien van alle informatie over Valencia stad en emigratie die jij nodig hebt. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om alles in werking te zetten.

Categorieën: Zonvakanties

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *