Als je een echte wereldreiziger bent, dan staat Canada ongetwijfeld op je lijstje. Dit land is een prachtige combinatie van landschappen, natuur en populaire steden als Vancouver, Montreal en Toronto. Tijdens jouw reis zijn er dan ook heel wat bezienswaardigheden die je absoluut moet bezoeken. Maar hoe plan je dit zo efficiënt mogelijk in de paar weken of dagen dat jij op vakantie bent in dit land? En waar moet je verder nog rekening mee houden voor je reis naar Canada?  

Regel het papierwerk op tijd

In veel landen kan je gewoon doorlopen bij de douane, maar in sommige landen moet je een visum regelen om de grens over te kunnen. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Turkije moet je sinds een aantal jaren een (tijdelijk) visum aanvragen. Voor je reist moet je ook toestemming regelen om langs de douane te kunnen in de vorm van een ETA formulier. Dit kan je heel eenvoudig online regelen, maar doe het wel ruim van tevoren om stress te voorkomen en jezelf de tijd te geven om het formulier uit te printen. Maak je geen zorgen dat dit visum snel verloopt, het is geldig voor een periode van vijf jaar.

 

Geen eenduidig klimaat

Veel mensen reizen in de zomermaanden af naar landen als Spanje, omdat ze zeker weten dat ze in deze periode heel veel zon kunnen verwachten. In Canada werkt het net even iets anders wat betreft het klimaat. Door de enorme omvang van het land, krijg je ook te maken met verschillende klimaten. Zo is het tijdens de zomermaanden tot eind oktober in het grootste gedeelte van dit land maximaal  25 graden, maar in het westelijke gedeelte van Canada liggen deze temperaturen hoger omdat daar het zeeklimaat overheerst. In de bergen is het vochtiger en is het dus een stuk frisser.

 

Boek een rondreis

Houd er rekening mee dat Canada erg groot is en dat je vaak grote afstanden moet overbruggen om van A naar B te reizen. Plan ook je reis goed als jij je voornamelijk gaat verplaatsen met het openbaar vervoer en taxi’s. Je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken en een rondreis boeken, waarbij jij je verplaatst door middel van gehuurde auto of camper. Zo kun je afreizen naar Canada met Travelworld. Zij regelen niet alleen de auto of camper voor je, maar stippelen ook nog een route voor je uit op basis van jouw behoeften. Zo weet jij zeker dat je in korte tijd alles hebt gezien op je eigen tempo.

Categorieën: Road trips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *