Ben je op zoek naar een bestemming waar je zowel kunt genieten van het stadse leven als de natuur? Ga dan eens op reis naar Argentinië. In dit land geniet je volop van het Spaanse leven in grote steden als Buenos Aires en kijk jij je ogen uit tijdens een bezoek aan een van de watervallen, gletsjers of savannes. Zorg dus dat je tijdens het inpakken van je koffer ook niet vergeet om naast je comfortabele zomerkleding ook een paar wandelschoenen mee te nemen. Want jij gaat tijdens je reis heel wat kilometers afleggen om dit mooie land te ontdekken.

Gaucho’s en de natuur

Argentinië is niet alleen het land van passie en de tango, maar ook waar je tegenwoordig nog echte gaucho’s kan vinden. Zij zijn vooral gevestigd in de kleine dorpen, maar ook in Buenos Aires vind je ze tijdens de markt Feria de Mataderos. Reis naast de grote steden ook eens naar San Antonio de Areco, waar je het echte leven van deze traditionele veehoeders kunt zien. En als je dan toch op reis bent, ga dan ook vooral de natuur in. Vooral de Iguazu Falls zijn de watervallen die je gezien moet hebben.    

 

Kies de overnachting die bij jou past

Voor je overnachting in Argentinië kun je ervoor kiezen om een kamer te boeken bij een van de grote hotelketens. Natuurlijk is dit heerlijk als je van pure luxe houdt, maar in hoeverre krijg je dan iets mee van de cultuur van dit land? Kijk daarom ook eens naar de andere beschikbare accommodaties. Naast de grote hotelketens is het ook mogelijk om een kamer te boeken bij een van de kleinere boetiekhotels, of blijf volop genieten van het prachtige landschap in een natuurlodge. En ben jij een grote wijnliefhebber? Dan kan je zelfs overnachten in een echt Argentijns wijnhuis. Dat is even heel iets anders dan een hotelkamer met witte muren en een standaard inrichting.

 

Moeite met plannen? Boek een themareis

Wanneer je op reis gaat naar Argentinië en je wilt er zeker van zijn dat je alles hebt gezien, dan is het noodzakelijk dat je een goede planning maakt. Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, zal je al snel zien dat het wel mogelijk is om per bus te reizen naar de grotere steden (vergeet dan niet op tijd een plek te reserveren, vooral in het hoogseizoen), maar als je de natuur in wilt wordt dat een stuk lastiger. Dit valt op te lossen door een aantal excursies te boeken. Maar dit kan nog eenvoudiger door een themareis te boeken bij een reisorganisatie zoals Experience Travel. Wat betreft de verschillende thema’s heb je genoeg keus. Zo is er een rondreis te vinden waar je kennis maakt met de Argentijnse cultuur en authentieke plaatsen bezoekt, of een reis waar je de hoogtepunten te zien krijgt van de natuur in dit land. De afstanden leg je af met een huurauto, zo hoef jij je niet meer druk te maken om het vervoer.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *