Wanneer er een reis geboekt wordt naar Spanje, kiezen de meeste toeristen ervoor om af te reizen naar populaire bestemmingen als Mallorca, Ibiza en Valencia. Maar Spanje heeft nog veel meer moois te bieden. Overweeg bijvoorbeeld eens om af te reizen naar de Costa Dorada. In deze streek is er net zo veel te zien en te beleven als de genoemde populaire plaatsen. Geniet van een dag zon, zee en strand of bezoek een van de vele bezienswaardigheden.

Gouden stranden

Als je op zoek gaat naar informatie over de Costa Dorada, zal je ook vaak tegenkomen dat dit gedeelte de ‘Gouden Kust’ genoemd wordt. Dit is gebaseerd op de prachtige gouden stranden die je hier gaat aantreffen. Wat dat betreft heb je genoeg keus; de kustlijn van Costa Dorada is maar liefst 216 kilometer lang en heeft meerdere badplaatsen, waarvan Salou de bekendste is. Vooral tijdens de zomermaanden kan je hier goed vertoeven als jouw vakantie draait om zon, zee en strand. En wil je ook graag iets actiefs doen? Ook op het gebied van watersport is hier genoeg te doen, zoals duiken of windsurfen. Door het prettige klimaat geniet je hier tijdens de zomermaanden van een droge zomer met hoge temperaturen. In de wintermaanden zal je moeten zoeken naar een andere dagbesteding, omdat er dan wat regen kan vallen.

 

 

Achtbanen en cultuur

Of de zon nou volop schijnt, of dat er nou een beetje regen valt: aan de Costa Dorada is altijd wel iets te doen. Houd je wel van over de kop gaan in wilde achtbanen? Breng dan een bezoekje aan pretparken als PortAventura World of Ferrari Land. In het laatste park staan, zoals de naam al aangeeft, Ferrari en het land Italië centraal. Wil je tijdens je vakantie het liefst zoveel mogelijk cultuur snuiven? Bekijk dan onder andere het Nationaal Archeologisch Museum van Tarragona, de Tarragona Cathedral en Cirque de Tarragone. Maak voordat je vertrekt een lijstje met wat jij absoluut wilt zien tijdens je vakantie, want er zijn nog veel meer bezienswaardigheden en activiteiten. Wat je voorkeur ook is.

 

 

Accommodaties in Costa Dorada

Het is mogelijk om tijdens je vakantie aan de Costa Dorada te verblijven in een hotel. Maar is het niet veel leuker en goedkoper om een appartement of een vakantiehuis te huren? Zo kan jij helemaal zelf je dag indelen en hoef jij je niet te houden aan de tijden voor het eten die hotels vaak hanteren. Je vakantieadres kan je eenvoudig online vinden. Veel mensen die een huis kopen in Costa Dorada verhuren deze namelijk ook voor bepaalde periodes. Dit zijn vaak zeer ruime en luxe huizen inclusief zwemband. Zo ben jij van alle gemakken voorzien tijdens jouw verblijf in deze prachtige streek.

Categorieën: Zonvakanties

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *