Australië is enorm. Van de parelwitte stranden van Whitsundays Island tot de waanzinnige natuur bij Captain Cook Highway. In dit blog vertellen wij jou over vier plekken in Down Under die zeker op jouw bucketlist thuishoren. Dus waar wacht je nog op? Ga die camper huren in Australië! We garanderen je dat je nog een keer terug wilt.

#1 – Sydney

Hoewel Canberra de hoofdstad van Australië is, is Sydney een stuk bekender. Want wie kent het Sydney Opera House niet? In deze wereldstad zijn er tal van dingen te doen. Pak bijvoorbeeld een dagje strand bij Bondi, Manly, Bronte of het rustige Store Beach. Ga hardlopen over de Harbour Bridge of neem een picknickmand mee naar Royal Botanic Gardens. Wil je Sydney een bezoekje brengen? Dan ben je gegarandeerd een paar dagen zoet.

#2 – Whitsundays Island

Houd je van witte stranden en helderblauwe wateren? Dan is Whitsundays Island zeker de moeite waard. Whitehaven Beach wordt namelijk als één van de mooiste stranden ter wereld gezien. Pak een bootje vanaf de haven van Airlie, snorkel in het helderblauwe water en ontdek het Great Barrier Reef. Wie weet kom je oog in oog met één van de talloze zeeschildpadden en vissen!

#3 – Alice Springs

Een derde plek die je echt bezocht moet hebben is Alice Springs. Op ongeveer 18 uur rijden vanuit Darwin of Adelaide ligt deze legendarische pioniersstad. Middenin het Northern Territory. Maak een zonsopkomst of -ondergang mee. Geniet van de roodkleurige rotsen of laat je vervoeren door een luchtballon. Een bezoek aan dit gebied is met recht iconisch te noemen.

#4 – Captain Cook Highway

Houd je van de Australische natuur en wil je ultiem genieten van jouw roadtrip? Rijd dan over de Captain Cook Highway. Dit is gegarandeerd het mooiste stukje weg van heel Australië. Laat je vervoeren langs de ruim 75 kilometer lange kust. Verdwaal in de dichtbegroeide jungles en tropische regenwouden, zoals Cape Tribulation. Bewonder palmbomen in Palm Cove en bezoek één van de vele stranden. In één woord: adembenemend.

Maak je binnenkort een roadtrip door Australië? Dan wil je zeker weten dat je de mooiste plekjes van het land niet mist. Laat je daarom door onze blog inspireren en bezoek plekken zoals Alice Springs en Whitsundays Island. Van het drukbevolkte Sydney tot het prachtige Great Barrier Reef. Het wordt een ervaring om nooit te vergeten…

Categorieën: Road trips

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *