Vaak maken we die ene droomreis maar niet, omdat we denken dat we er het budget niet voor hebben. En voordat je het weet zijn er weer een paar jaar voorbij, zonder dat je ook maar iets nieuws van de wereld hebt gezien. En dat is hartstikke zonde. Want er zijn echt wel een aantal manieren waarop jij kunt besparen, zodat je alsnog op reis kunt. Boek bijvoorbeeld eens geen overnachting in een hotel, maar kijk eens of een van de onderstaande alternatieven iets voor jou is.

Aan de slag

Wil je voor een langere tijd reizen? Dan moet het saldo op je bankrekening ook weer aangevuld worden om naar de volgende bestemming te kunnen reizen. In dit geval is het verstandig om op zoek te gaan naar werk. Bereid je goed voor en zoek in Nederland al naar een aantal instanties die je kunnen helpen met bemiddelen. Zo kan je terechtkomen bij een boer waar je een aantal uur per dag klusjes voor doet, of je schenkt drankjes achter de bar in een hostel. In ruil hiervoor kan je overnachten op je werkplek.

Slapen op de bank

Tegenwoordig boeken veel mensen een overnachting via AirBnb. Je overnacht hier tegen betaling in het huis van iemand anders. Maar er is ook nog een andere variant van bij iemand overnachten in de vorm van couchsurfing. Dit is een community die al een aantal jaren bestaat. Het idee achter couchsurfing is dat je iemand de mogelijk geeft om bij jou te overnachten zonder hiervoor te hoeven betalen. Wanneer jij zelf op reis gaat, kan jij via deze community ook weer op zoek naar een gratis slaapplek in deze omgeving.

Languit in een hangmat

Neem het zekere voor het onzekere en neem ook een hangmat mee op reis. Speciaal voor de avontuurlijke reizigers onder ons zijn er reishangmatten verkrijgbaar. Deze zijn gemaakt van parachutestof en zijn dus licht van gewicht, maar heel stevig. Je kan de hangmat zo klein oprollen dat je haast niet merkt dat deze in je backpack zit. Zoek een mooi plekje uit om je hangmat aan op te hangen (kijk wel of het toegestaan is en zorg dat je in een veilige omgeving bent), ga lekker liggen en overnacht onder de sterrenhemel.

Categorie├źn: Overnachtingen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *