Europa uitgespeeld en zin in een verre reis naar Azië, Midden-Amerika of een andere bestemming duizenden kilometers verderop? Dan is backpacken de ideale manier. Geen onhandig gesjouw met een koffer, gewoon een gevulde rugzak mee en gaan.

Licht inpakken

Laten wij beginnen bij het begin, het inpakken van de backpack. Voor een verre reis heb je snel het idee dat je ook veel mee moet nemen. Maar laten wij eerlijk zijn urenlang met een loodzware backpack op je rug is ook niet lekker. Neem daarom niet teveel mee. Op vakantie zijn genoeg plekken waar je voor een paar euro kan wassen. Het is wel handig om een waszak mee te nemen, zo houd je de vieze was gescheiden van alle schone outfits.

Wees flexibel

Plan niet alles van tevoren. Je komt op nieuwe plekken die misschien zo onwijs leuk zijn dat je er toch langer wilt blijven. Ter plekke alle accommodaties boeken geeft daarin een stukje vrijheid. Wees niet bang dat je geen overnachting hebt. De meeste backpack bestemmingen hebben genoeg hostels en homestays om te overnachten.

Reisdagboek

Een dagboek klinkt misschien suf, maar is super tof om te doen op reis. Tijdens het reizen zal je tegen dingen aanlopen en schrijven is een mooie manier om alles van je af te zetten. Daarnaast weet je over een paar jaar nog steeds hoe jij de reis ervaarde.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *