Stap het vliegtuig in en ga er lekker een weekendje tussen uit. Heb je Parijs, Londen en Rome wel gezien? In Europa zijn nog veel meer mooie plekken om te bezoeken. Veel budgetmaatschappijen als Transavia en Ryanair bieden regelmatig vliegtickets voor een klein prijsje. De volgende bestemmingen zijn ideaal voor een goedkope stedentrip.

Tallinn – Estland

Een nog redelijk onbekende stad voor een city trip is de hoofdstad van Estland, Tallinn. Een top stad om naartoe te gaan met een klein budget. Naast dat de stad erg goedkoop is heeft het ook een prachtig historisch centrum. Hier kan je heerlijk de hele dag kleine straatjes afstruinen met mooie bezienswaardigheden.

Boekarest – Roemenië

In de zomer kan het nog aardig heet zijn in Boekarest, de beste reistijd is dan ook in de herfst. De Roemeense stad heeft een levendige sfeer en uitgaan is goed betaalbaar. Een mooie stad om een aantal dagen te verblijven.

Krakau – Polen

Ook de laatste stad van dit lijstje bevindt zich in Oost-Europa. Stap op het vliegtuig of pak de auto maar naar Krakau. Voor een biertje betaal je gemiddeld slechts €1,80,-. Krakau is meer dan een goedkope stad. In het midden van het centrum vind je Rynek Glówny, een van de grootste pleinen van Europa. Rynek Glówny maakt samen met de rest van het oude centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *