Tijdens mijn rondreis Indonesië heb ik genoten van de enorme verscheidenheid tussen de eilanden. Het land bestaat uit maar liefst 14.572 eilanden dus je raakt hier niet snel uitgekeken! Er varen boten tussen alle eilandjes en zo kan je dus zelf een route maken voor het eilandhoppen. Zelf ben ik er een maand geweest en samen met Footprint Travel had ik een reis samengesteld door de Sunda eilanden: Flores, Lombok, Gili, Bali.

Bali en Flores

Ik vloog op Bali en heb de eerste twee dagen heerlijk aan het strand in Sanur doorgebracht. Deze plek is wat rustiger, maar wordt steeds populairder onder surfers. Een goede plek om te acclimatiseren dus! Hierna vloog ik naar Flores en sliep ik in een heel mooi houten chalet op het strand van Maumere. Hier heb ik gedoken en dit kan ik zeker aanraden hier!

Vanuit het dorpje Moni, wat iets hoger ligt, heb ik op Flores de Kelimutu vulkaan beklommen met zonsopgang. Deze vulkaan heeft 3 kratermeren en je kan alle Sunda eilanden zien! Ondanks dat je om 4 uur op moet staan is deze klim het zeker waard dus.

Door het binnenland van Flores ben ik hierna naar doorgegaan naar Bawaja. Een heuvelstadje. Onderweg kom je langs kleine dorpjes. In dit gedeelte van Indonesië (Ngada) zie je de traditionele cultuur nog het meest en is daarom heel bijzonder. De huizen zijn in traditionele stijl gebouwd en de stenen die er staan worden nog steeds voor offers gebruikt.

Komodo en Lombok

Vanuit Labuan Bajo vloog ik hierna naar Lombok, maar niet zonder een tweedaagse boottocht door de Komodo eiland. Deze eilanden zijn het thuis van bijzondere dieren, zoals de Komodo varaan. Deze stamt nog af van de dinosaurussen en is het grootste reptiel op aarde!

Lombok was weer heel anders! Hier ben ik naar de grootste heilige Hindoe tempel geweest. Ook heb ik hier een wandeling gemaakt door de rijst en tabak velden van het eiland. De vrouwen weven hier kleden, deze noemen ze de ikat, en is echt een must have souvenir.

Gili eilanden

Voor de kust van Lombok liggen de Gili eilanden en hier kan je dus gemakkelijk met de boot heen. Deze paradijselijke witte stranden zijn de perfecte plek om je reis af te sluiten. Op deze toeristische hotspot heb je veel keuze uit leuke hotels, restaurantjes, en vele cocktail barretjes. Hier heb ik geproost op alle mooie avonturen die beleefd heb tijdens mijn Indonesië vakantie!

Kortom, op elk Indonesisch eiland vind je wat nieuws en daarmee is het een fantastisch land!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *